mina uppfinningar

Då och då kommer jag på briljanta uppfinningar, enligt samma princip som alla uppfinningar kommit till; något funkar inte som jag vill, och jag tänker ut något bättre.

Tyvärr har jag aldrig försökt att varken patentsöka eller skapa någon av mina uppfinningar. Nu tänkte jag i alla fall dela med mig av de två senaste, innan jag glömmer bort dem:

 - mobiltelefon/hörlurs- sladdvinda, i samma princip som dammsugarsladden. Man har sladden i en liten snurra, som man drar ur den ur när man ska lyssna. När man är färdig drar man bara till, och frrrupp, så åker sladden in igen. Inget trassel, ingen skadad sladd!

 - ostkupeplatå. Vår ostkupa är dumt konstruerad, osten ligger på plattan, och ifrån plattan går det upp kanter, för att kupan ska sitta kvar. Det gör att man inte kan skiva osten när den börjar bli för låg. Om man hade gjort tvärtom, det vill säga, att osten låg på en upphöjd platå, och kupan skulle gått ner, utanför platån, ner mot en lägre avsats, skulle problemet vara löst! (det finns säkert såna konstruktioner i handeln, jag har inte jagat)


Kommentarer
Postat av: Kamilla

Det finns ju sådana där sladdvindor för freestylehörlurar (eller mp3-hörlurar kanske det heter nu?). Det borde med andra ord inte vara omöjligt att konstruera handsfreesladdvindor. Om det inte redan finns.

Ostkupan du efterlyser finns i alla fall redan. Du kanske får börja leta?

2006-02-27 @ 09:15:38
URL: http://kamilla.blogg.se
Postat av: Robert

Ostkupan finns, jag har en. Du kan få komma hit på studiebesök och se!

2006-02-27 @ 23:50:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0