yttranderätt

Det är inte så dumt. Och att ha en dator med Internet där jag har möjlighet att söka på saker som mänskliga rättigheter. Inte alla som har det. Jag försöker använda alta-vista som sökmotor nu, när både google och yahoo har gått med på Kinas censur. Vet inte om det gör nån skillnad, men jag påminns lite i min vardag iaf.

Muhammedstriden har ju fått obehagliga proportioner, som naturligtvis inte bara har med de här teckningarna att göra. Läste Ehrenberg i Dagens ETC som så ofta lyckas formulera de tankar jag har. Om att politikerna, även i Sverige, inte vågat ta ställning till innehållet, utan fastnat på rättigheten. Jag tänkte lite så också först. Och tycker fortfarande inte att Danmarks regering kan be om ursäkt för nåt de inte är anvsariga för. Men ta avstånd kan de. Utan att det hotar yttranderätten.

Om man drar konsekvensen av att inte tycka om vad som publiceras i tidningar blir det ju att om DN skrivit att de är emot trängselskatten, så bör jag som politiker inte tycka annorlunda. Blir lätt absurt. Om DN dessutom skulle valt (vilket jag är tacksam för att de inte gjort) att visa rasistiska bilder, så skall jag som politiker, eller medborgare, fortfarande inte ha någon åsikt om det. Bara tycka att det är positivt att de inte blir fängslade eller stoppade som tidning för att de har gjort det. Vilket naturligtvis är bra. Men inte rättfärdigar att publicera liknande saker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0