glömda godingar

Inte för att jag brukar kalla låtar för godingar, men just nu allittererade det, så tja...

Jag har precis gått igenom mina gamla kassettband. Jag är en av dem som höll ut rätt länge med det formatet. Delvis för att jag inte sprang och köpte nån bärbar CDspelare när de kom, eller minidisk för den delen, och kanske också delvis för att jag spenderade en del tid i Ryssland i musikaffärer där kassettbanden kostade cirka 3 kronor, vilket gjorde att jag kunde testa allt möjligt för att se om det var värt att lägga hela 30 kronor på för en CDskiva. På senare tid har jag dock inte haft någon kassettspelare kopplad till en stereo, och i bilen är det CDspelare. Dessutom köpte jag ju en Ipod för ett drygt år sen, så kassetterna har dammat igen lite. Jag försökte återuppväcka dem när vi renoverade lägenheten och hade en kassettstereo inkopplad.

Nåja, nu blir det ju i af så att det inte blir spelade på grund av sitt format. Lite taskigt, för det betyder ju inte alltid att jag lessnat på musiken. Jag kanske inte saknar Tracks-banden från 80-talet, men emmellanåt kommer jag på att, visst ja, jag har ju ingen CD med Imperiet, eller Billy Idol, eller Leathernun.

Nu har jag alltså skrivit upp alla grupper som jag skulle vilja ha antingen i mp3 eller CDformat. Blev en del. Också har jag plockat fram några gamla favoritmixband, och har en idé om att återuppväcka dem. Sen inser jag ju att det är så mycket jag inte har koll på idag i musikvärlden. När jag läser Andreas blogg känner jag knappt igen några band alls. Pinsamt. Hade lite mer koll när jag jobbade i skolan, men inte mycket.

Nästa steg blir väl att kolla igenom vinylskivorna också. Har egentligen en bra vinylspelare, men i det nya TV och stereoskåpet får den tyvärr inte rum...Dessutom måste man ju vända på skivorna hela tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0