Vikingarna och svenska folket

Läste Kupé på tåget hem idag. Har inte kommit mig för förut. Mest troligen för att det var Christer Sjögren på framsidan, och jag inte tycker han är så spännande. Men där kan jag känna mig lite unik. Vikingarna visade sig vara Sveriges mest sålda artist. Över 100 miljoner skivor.
 
Och då har jag inte en enda. Och inte mina föräldrar heller vad jag vet. Och jag är ganska säker på att jag har en hel bunt kompisar som inte har nån heller. Det måste ju innebära att det är himskans många svenskar som sitter på en uppåt 10-15 skivor med Vikingarna hemma. Jag blir nästan upprörd. Hur elitistiskt det än må låta. Och så finns det så mycket bra musik i världen. Och de väljer Vikingarna. Mesigare röst än Sjögrens får man väl leta efter.


Jag får nog fortsätta mitt korståg för de ryska rockgruppernas utbredning i världen. DDT, Splin, Akvarium, ja och några till som ser tokiga ut med latinska bokstäver. Bara så ni vet att de finns!


Kommentarer
Postat av: Mattis

Nu är det ju inte bara i Sverige som Vikingarna har sålt skivor. De är bland annat populära i hela Skandinavien och i Tyskland, där de släppt skivor även på tyska.

2006-01-28 @ 00:17:06
URL: http://mattis.se
Postat av: Peter Björkman

Jag har två, köpta på en skivbörs för 10 spänn. Bra. Njae. Catch all - kanske men ingen vidare eftersmak.

2006-01-28 @ 16:58:36
URL: http://www.uppenbarhemlighet.blogspot.com
Postat av: Lisa

Men Mathias, det gör ju knappast saken bättre.(även om det förklarar ekvationen lite, och kanske minskar antalet skivor/svensk) Men att vi framställs på det viset utomlands. Bättre amabassadörer kan jag tänka mig.

2006-01-28 @ 20:00:52
URL: http://www.lisaskiold.blogg.se
Postat av: Helene

Jag kan alla dansbandslåtar från 80talet utantill. Usch vad hemskt det är... Så mina föräldrar har några skivor var, det kan jag avslöja.

2006-01-28 @ 21:35:52
URL: http://helenes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0