Årsbrev från Lisa

Jag dök på mitt gamla årsbrev från 2005 och blev inspirerad att skriva ett i år också. Blir inte julbrev, och är på håret för sent för att vara nyårsbrev, men det har trots allt bara gått 2 dagar på 2008. Första halvåret är väldigt präglat av min hemmatid med Elias som föddes 28 oktober 2006.


Januari

Extremt lugnt i kalendern, hemma med Elias som blivit 2 månader. Sov i 3-timmarspass om nätterna. Om jag gick o lade mig vid 21 blev det 3 gånger 3 timmar, annars 2 gånger 3, vilket var lite för lite. Elias vaknade sen vid 6-7 och sov efter lunch i vagnen, men om han somnade hos mig hemma så vaknade han så fort jag la ner honom, så det blev inget sovande för mig. Sen somnade han vid 19-tiden på kvällen.


Veckorna fördrevs annars med ammande framför TV:n, promenader med sovande Elias,  föräldragruppsträffande, MVC-besök, bajsblöjor, någon kompislunch, fika och lusläsning av allt i tidningsformat som gick att läsa medan jag ammade.


Februari

Hade hört av mig till valberedningen i Vänsterpartiet och visat intresse och vid årsmötet den 3 februari deltog jag rätt förkyld för att bli invald till styrelsen vilket leder till en del möten och lite kampanjplanerande under året.


Babysimmet börjar med Elias dryga 3 månader. Han är rätt skeptisk i början, men trivs snart. Föräldrarna är som vanligt aströtta om lördagsmorgnarna, men ändå rätt nöjda när simmet är avklarat och det är en hel dag kvar.


Elias vänder från rygg till mage.


Bröllopsplanerande börjar ta form, rekande av vigsel- och festlokaler.


I övrigt rätt lik föregående månad, fika, promenader, amning, mamma-barngympa, BVC osv.


Mars

Nånstans vid 4 månaders ålder började Elias sova cirka en timme på förmiddagen till min stora lättnad eftersom tröttheten började bli smått deprimerande svåruthärdlig. Blev oftast en sömntimme till, men även en stund med bloggande eller protokollskrivande eller nåt annat som inte går att göra med en Elias på armen.


Kongressplaneringen börjar ta fart, jag var med och fixade inför avslutningsfesten för IOGT-NTO-rörelsens kongresser i Uppsala. En fest för cirka 1000 pers.


April

Månaden inleds med Elias välkomstceremoni med de närmsta. Cirka 40 av familj, släkt och vänner. Jag var superförkyld, men det gick ändå. Egengjord smörgåstårta, och massa fika. Fin ceremoni med musik, dikter och sång.


Lisa och Mickes bröllop - det första för året. Kyrka, medeltidsinsipirerad vinröd och guld-klänning, dans på rosor och många herrar i slängkappa. Mycket dans.


Elias ålar fram på golvet (och kräks en massa på köpet) och får lära sig att sova utan mat på natten (eller åtminstone till ca 4-tiden).


Maj

Elias börjar äta smakportioner av mat, babblar en massa och sitter gärna i vagnen och tittar sig omkring ivrigt.


Juni

Familjedag med Junis med Astrid Lindgren-tema som jag jobbat med en del, fixat gigantiska låtsaskritor och en ostsmörgås till Nils Karlsson Pyssling-rummet bland annat. Elias passade på att ta sina första krypsteg mitt på det enorma dansgolvet på Liljekonvaljeholmen.


Operabesök - Cosi fan tutte - tjusigt, och dop för Mira i Örebro, Elias näst yngsta kusin vid det datumet.


Fortsatt bröllopsplanering, och bröllopsklänningsömnad tillsammans med min faster Ylva.


Kongressen börjar närma sig, och jag och Elias letar grejer på stan till festen.


Lugn midsommar hos min mamma på Väddö.


Juli

Första veckan är kongress - intensiv för mig. Ammar tidig morgon, jobbar endast heltid om dagarna, och är sen ideell om kvällarna, och försöker hinna vara lite social nånstans däremellan också. Känns som ett lyckat arrangemang och var kul att delta både som anställd och ideell.


Lille Calle, son till barndomskompisen Linda F, föddes den 14 juli.


Lite Konstsommar-kvällar, mammas 60årsfest på Väddö, och lite semestrande till Dalarna.


Augusti

Min brorsdotter Siri föddes den 2 augusti.


Min möhippa genomfördes den första helgen med djävulshorn, stunttricks (flyga i luften och kastade mig utför stup och genom fönster och brann upp), picknick och live med vännerna i sommarkväll med massa god mat.


Slutade amma, kändes ovant och lite ledsamt, men ändå rätt naturligt.


Lyssnade på Jonas Hassen Khemiri på Konstsommar i svettig sommarkväll med fullt med folk.


Jag och Elias var med på förbundsstyrelsens arbetsvecka i Dalarna. Elias verkade gilla konferenslivets fasta tider och sov vid bra tider och kröp omkring under borden och lekte med folks skor.


Kusin Kerstins bröllop med sin Magnus i Linköping, första gången Elias sov utan båda föräldrarna.


Sista racet inför vårt bröllop, inhandlande, färdigställande av klänning, klippning, manikyr (!) och provsminkning.


September

Bröllop! Mitt och Gunnars bröllop! Blev nog bättre än vi kunde föreställa oss, bra väder, alla var friska, bäbisarna skötte sig utmärkt, Elias var glad, gästerna likaså och bidrog med en massa sång och tal och inspirerade toastmadamer och bra musik, god mat och tårta. För att inte tala om att vigseln var den finaste jag varit på.


Måndagen efter började jag jobba, fortfarande bröllopsrusig, och helgen därefter, fortfarande trötta, var det dags för ett till bröllop, Anna och Jennys, och helgen därpå ännu ett, kusin Eva och hennes Paul. Helgen därpå hade jag personalsamling och förbundsstyrelsehelg i Göteborg. September var en rätt intensiv månad... men rolig.


Har även varit en del kolonilottande inklämt mellan alla högtider och evenemang, som trots rätt lite arbetsinsats gav en hel del potatis, spenat, rödbetor och morötter till goda middagar under sommaren.


Evelina, Anna och Jonas dotter föddes.

Oktober

Kändes rätt skönt att vara tillbaka på jobbet, och vara något mer än mamma igen. Trevliga arbetskamrater, få äta i lugn och ro osv. Hade en kort period då jag tog mig iväg till gymet på morgonen, innan jag åkte till Stockholm.


Elias fyllde 1 år, och fick i princip på dagen sina första två tänder. (Och har ännu inte fått några fler.)


November

Jag var lite långledig runt allahelgona och lyckades bryta den värsta pappigheten hos Elias. Vid jobbhelgen i mitten på november passade dock Elias på att gå sina första steg (fler än två i rad) till min stora frustration.


Sista veckan i november åkte vi på bröllopsresa alla tre. Tåg ner till Nice, en mycket trevlig tur, med lunchpromenad i Köpenhamn, några sega kvällstimmar i Hamburg, bekväm sovvagn till Paris och förmiddagspromenad och fika med kusin Sigrid med pojkvän Charlie där innan vi tog snabbtåget ner till Rivierans sol och vårvärme. Mycket god mat, promenader med Elias i handen och i vagnen, och en hel del sömn och vila.


Mathilde, Cornelias och Jean-Michels dotter föddes.

December

Den 1a advent bestämde sig Elias för att det var dags att gå istället för krypa generellt. Fortfarande lite robotlik tog han sig fram med vingliga steg.


Sista bröllopet för året, Nina (-Mia) och Magnus gifte sig. Lång, vacker och ärlig vigselgudstjänst.


Julfirande med Elias kusiner på min sida, hans mormor och morfar, morfars sambo och två av hennes barn, och ett nytillkommet barnbarn. Därefter Örebromaffians tur på juldagen, 11 vuxna och 7 barn från 10 månader till 8 år.


Kommentarer
Postat av: Gunilla Skiöld

Så intressant och kul det var att ta del av ditt år 2007 på detta sätt!
Saknade bara nyårsafton som jag tyckte var så roligt att fira tillsammans med din familj och min syster/din moster Karin - och att Elias då var VAKEN vid tolvslaget!
KRAM/Mamma

2008-01-03 @ 18:42:08
Postat av: Lisa

Jo, jag kom på att det borde varit med, men nu kom det ju in ändå, via din kommentar.

2008-01-03 @ 20:30:13
Postat av: Kristina

Jag minns en kongress kväll på Night café då du var ideel och jag fick prata med dig lite =) Det var trevligt och jag blev riktigt glad. Såna stunder betyder jättemycket! Tack för det.

2008-01-06 @ 10:20:00
URL: http://kiksun.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0