Och så lägger sig pissdoften över lärdomsstaden...

...ja, det är ju kvalborg idag. Dagen för dagen D. Uppladdningen har börjat. Hur många som kommer att stupa redan före dagen D återstår att se. Under eftermiddagen började tillströmningen av folk som vill fira i Uppsala dyka upp, och nu på kvällen kunde jag få se en föraning av de plufsiga ansikten, på vinglande kroppar som staden kommer att fyllas av imorgon. Samma ansikten som sprider glaskross och piss lite här och var.

Det är så fascinerande med denna starka alkoholnorm, och att den för mig ändå känns så främmande. Det är få saker som är så totalt avtändande än fulla människor. Det finns liksom ingen själ kvar i den slappa och lealösa kroppen. Enda anledningen till att fulla människor ändå (ibland) lyckas ha sex måste ju vara att den de har sex med är minst lika packad.

Jag vet att många människor tycker att alkohol hör ihop med festligheter, men för mig är det alldeles för mycket negativt kopplat till det. Och då har jag ändå inga dramatiska direkta egna erfarenheter av händelser, något som ju många dock har. Jag vet inte om alla de vanliga nackdelarna med alkoholen är så normaliserade att folk inte tänker på det, eller bara accepterar att det är så, eller om de väljer att blunda. Men det är väl lite som med könsmaktsordningen och sexism, att när man väl har börjat se mönstret så går det inte att sluta titta. Som pillret i Matrix som jag brukar jämföra med. Har man valt att se strukturerna, syns de snart överallt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0