Skördebild

Skördebild

Nu har vi skördat flera gånger, och bjudit gäster på godsaker på bilden, och även potatis som det finns gott om. Rödbetorna, ihop med  till exempel fetaost och färsk potatis är naturligtvis helläckra!

Palsternackor blev det inga...vi odlade nog ogräs kom vi fram till. Och ruccolan verkar vara angripen av något eftersom den är fläckig. Men blomkålen har faktiskt tre plantor som lever (eller gjorde sist vi var där).

Musikupplevelse i sommarnatt

Jag flaggade lite här på bloggen för konserten med Väsen som jag var med och organiserade under kongressen. Den blev ännu bättre än jag förväntat mig. Stundvis ömt och mjukt, så att håret reste sig på armarna, och stundvis rockigt och mycket svårt att sitta still och inte kasta sig fram och headbanga framför scenen, eller bara ställa sig och snurra runt, runt nånstans. Jag behärskade mig dock. No offens, men jag tycker fortfarande det är osannolikt hur några killar som heter Roger, Mikael och Olov, och som bor här i Uppsala-trakten, kan skapa sån fantastisk musik. Får ni chansen att gå på en konsert med dem - ta den!

Som vanligt blir jag också fascinerad av hur häftigt det är med livespelning. Varje gång jag är på en konsert tänker jag att musik blir ju så mycket bättre så, och att det knappt är värt att köpa skivan, för det går aldrig att få den känslan via en stereo. Men när jag sen är hemma och mest lyssnar via stereon tänker jag istället att det går väl lika bra att lyssna såhär. Löjligt kort minne jag måste ha.

RSS 2.0