barnböcker

Vi har ju inte riktigt börjat läsa  böcker för Elias än, även om han med glädje äter både på sin tygbok och papp-böcker och även försöker få tag på böckerna i bokhyllan (som jag naivt flyttade upp en hylla i tron att det skulle räcka...). Så i väntan på att få lära sig ett antal sagor utantill så är det mest facklitteratur om barn jag läser. Har plöjt igenom en del på hyllan i biblioteket, och hittat lite annat också.

Två lite mer skönlitterära mammadagböcker har jag nyss läst ut:
En mammas dagbok av Karin Milles - om hur man kombinerar föräldralivet med feministiska tankar
9 och en halv månad av Annika Lantz - som jag var tvungen att skratta högt till i hennes vanliga drastiska formuleringar och liknelser, och som förstås också rannsakar sina feministiska värderingar. Båda rätt sköna att läsa för att få distans och jämföra sin egen tillvaro lite.

Då och då läser jag i Växa och upptäcka världen - om sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår. Den är rätt upprepande, men andemeningen att det kan vara lite jobbigt och klängingt i samband med ett språng går fram, och sen ger den en bunt förslag på lekar som passar för rörliga respektive kommunikativa barn.

Har nu också skaffat Ditt kompetenta barn, av Jesper Juul, men inte hunnit läsa i den än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0