Prins-foton

Idag var föräldragruppens mål Gustavianum och Prins Carl Philips fotoutställning av Botaniska trädgården. Riktigt fin var den. Fotona projicerades på en duk uppspänd ovanför obduktionsbordet i Anatomiska teatern, vilket var tjusigt gjort även om det gav upphov till nackspärr efter några minuter.
 
(Våra sjumånaders verkade inte riktigt uppskatta grejen, endast Einar låg och kikade upp i taket. Arvid tyckte det var mer spännande med Elias, som troligen helst lekte med en tvättlapp. Vendla var hyfsat nöjd när hon fick sin napp, hade annars en lite halvsur dag enligt hennes mor.)

Om man sett några av Mattias Klums foton kunde man ana att han varit mentor åt prinsen, vissa kändes som det kunde vara Klum rent av. Men det är för all del ingen dålig jämförelse. Och funderingarna på i hur hög grad fotoredigeringsprogram används för att förstärka vissa färger säger inte heller mindre om konstverket, eftersom det ju faktiskt är en prestation att klara av att använda programmen också.

I den lilla shopen kunde man annars fynda en musmatta med lik på, om man tycker att det kan pigga upp vid datorn. Eller ett bokmärke av trä från Linnéträdgården, vilket får mig att tänka på alla de törnen från Jesu törnekrona som säljs runt om i världen, eller träflisor från korset och så vidare. Väldigt stort kors och väldigt stor skalle skulle det bli om de var äkta. Fast ett träd kan ju bli rätt stort förstås...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0