Uppsala är inte till salu!

Så här såg pressmeddelandet ut som vi skickade. Verkar inte som att tidningarna vill ta in det - så det är ju tur att man kan få publicera på sin egen blogg i af...


Vänsterpartiet säljer ut Uppsala till lägsterbjudande.


Under lördagen den 20 oktober mellan 13-15 står Vänsterpartiet Uppsala i Stenhagen centrum och säljer tårta för att visa på högeralliansens absurda utförsäljningspolitik.

- "Om du vill köpa en bit av Uppsala kommun är det bara att skicka ett brev till kommunen om vilken del du ha så kanske just du får köpa. Högst bud vinner om det är ett bolag och lägst bud vinner om det är ett äldreboende eller annan verksamhet för Uppsalaborna som du vill köpa, säger Anders Eriksson, ordförande i Vänsterpartiet Uppsala.  - Det är helt absurt! På allianssvenska kallas det för utmanarrätt. När privata aktörer tar över vår gemensamt ägda verksamhet kallas det valfrihet.

Vänsterpartiet menar att privatiseringen gör det svårare att kontrollera hur våra skattepengar används. Privata bolag behöver inte vara lika öppna som kommunala. När pressen, kommunen eller Uppsalaborna vill se över verksamheten kan bolagen hänvisa till konkurrenssituationen och neka insyn. En stor del av skattemedlen till äldreomsorgen går till aktieägarnas vinster.För ytterligare information:

Anders Eriksson, ordförande               Lisa Skiöld, styrelseledamot

Kommentarer
Postat av: Macke K

Jag är inte förvånad över att ingen tidning tog in det. Hade ni däremot bjudit in pressen till tillställningen, eller ännu bättre låtit en fotograf varit med när ni bakat kakorna, då hade ni nog fått mer utrymme.

Men en bra idé, även om det borde heta lägstbjudande, inte lägsterbjudande. Eller är det jag som inte förstår?

2007-10-31 @ 12:31:30
URL: http://produktionskollektivet.se/blogg
Postat av: Lisa

Det är klart, inbjudan skulle kanske kunna ske mer personligt, men annars skulle man ju kunna se ett pressmeddelande som en inbjudan också... Men du har nog rätt.

Och lägstbjudande ska det ju vara ja, jag tänkte nog lite snett.

2007-10-31 @ 19:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0