Våga anställa?

Idag har jag varit på kurs om att vara arbetsgivare i ideell sektor. Trots att jag jobbade drygt 12 timmar igår och Elias sen hade en orolig natt så jag knappt sovit så höll jag mig vaken hela dagen. Det var riktigt roligt. Vi hade lite gruppdiskussioner där vi bland annat skulle undvika att hamna i diskrimineringslagstiftningen.

Ett av exemplen var en gravid tjej som sökte ett jobb på 2 år, vilket föranledde reflektioner om att man ju faktiskt inte vet hur länge hon tänkt vara ledig. Jag drog det ett steg längre och menade att det  ju inte inte syns på män när de väntar barn, och man ju inte vet hur länge de ska vara lediga heller. Och om man pratar om att undvika kvinnor i fertil ålder, så undrar man ju hur någon vågar anställa män överhuvudtaget om man är rädd att få föräldraledighetsansökningar. Då borde ju kvinnor som kommit förbi klimakteriet vara hetast på arbetsmarkanden...

Ombytta roller

Ja, nu har ju jag och Gunnar bytt roller. Jag åker till jobbet och han är hemma med Elias. Det kändes naturligtvis ovant att vara på jobbet, och lite mysko var det att ramla in i en vardag precis efter en sagolik bröllopsupplevelse, men rätt mycket känner jag igen, och har ju hållit lite koll på vad som hänt i verksamheten under tiden också.

Gunnar har gjort sitt bästa för att göra mig avundsjuk på hemmatillvaron genom att skicka mms med filmsekvenser på Elias som är ute och går i sitt nya röda regnställ med sin lära-gå-vagn på gården. Det kan ju kännas lite tungt förstås, men när jag skulle beskriva det, och försöka hitta på den tråkigaste arbetsuppgiften jag har för att förstärka skillnaden, så kom jag inte på nån direkt. Vilket ju känns bra. Jag har ju ett roligt och stimulerande jobb, och det känns väldigt lyxigt att få komma hem till en liten dregelpojke (Elias menar jag nu) om kvällarna också. Jag har dessutom lyckats få till rätt bra tider, så det känns som det kommer att fungera, och att jag kommer hinna träffa en vaken Elias en hel del också.

Fyra bröllop (och en havssättning)

Under 6 veckor bakåt har vi avverkat 4 bröllop. Däribland vårt eget. Nu är det en liten lucka till nästa dock. Under perioden har det faktiskt på sätt och vis varit en begravning också, fast inte riktigt. Min morbror Bertil Kjersén dog i somras, och hans aska ströddes i havet i närvaro av en liten skara systrar och familj. Denna deltog dock inte jag och Gunnar på.


Lite highlights från bröllopen, som alla har sin speciella prägel utifrån brudparets egen stil:Brudpar: Kerstin Skiöld och Magnus Lundberg

Koppling till oss: Kerstin är min kusin på pappas sida

Koncept: Borglig vigsel vid vattnet, middag på slott

Brudparets klädsel: Kerstin hade axellös, gräddvit långklänning med ett brett ljusgrönt band runt midjan, Magnus hade smoking. Serverad mat, allsång, disco.

Minnevärd händelse: Brudparet hade uppmanat gästerna att titta efter dem åt vattenhållet, där det långt borta dök upp en kanot, som välte! Brudens syster såg gravt chockad ut. Strax därefter kom brudparet gående bakom oss till vigseln, mycket nöjda. Röjigt dansgolv. Gott om godis!


Brudpar: Lisa Skiöld och Gunnar Rauséus

Koppling till oss: Ja, det är vi

Koncept: Borglig vigsel i slott, middag på bygdegård, buffé, liveband.

Brudparets klädsel: Bruden i egensydd blå långklänning, brudgummen i matchande slips och svart linnékostym

Minnevärd händelse: Väldigt mycket när det är ens eget bröllop, vigseln, såpbubblorna, transport i T-ford från 1922, alla tal och sånger vid middagen, maten och tårtan...


Brudpar: Anna Ohlis och Jenny Henningsson

Koppling till oss: Anna bodde på samma studenthem som vi och umgicks en del med Gunnar

Koncept: Partnerskapsförrättning med prästvälsignelse på brudparets nybyggda veranda, middag i partytält i trädgården. Buffé, disco på veranda (som vi dock missade).

Brudparets klädsel: Likadana gråa klänningar, och likadana skor. Varsin bukett blommor.

Minnevärd händelse: När den rätt vanliga bröllopslåten I en evighet levde jag... skulle spelas var det faktiskt Åsa Jinder själv som sjöng. Hon körde dessutom en bunt låtar till. Utsökt buffé inklusive efterrätt. Spöregn fram till en halvtimme före vigseln (då gästerna stod utan tak), då det sprack upp och dök fram lite sol.


Brudpar: Eva Barron och Paul Schöning

Koppling till oss: Eva är min kusin på mammas sida

Koncept: Borglig vigsel i lokal mitt i Göteborg, middag i samma lokal. Paellafat, livemusik.

Brudparets klädsel: Eva i svart klänning med gråa detaljer, och turkos brosch i samma färg som Pauls skjorta, som han hade till svart kostym

Minnevärd händelse: Väldigt genomarbetat vigselceremoni, med bland annat officiant från Humanisterna. Dessutom osedvanligt mycket musikinslag, både under vigsel och middag och efteråt, där brudgummen och hans bröder var en stor del.


bubblor

bubblor

Så här såg min lördag ut i helgen. Det är jag i blått med rosor i hår och tjusig bukett. Vi går ut ur Wiks slott vid Mälaren utanför Uppsala. Dagen blev heltigenom hellyckad, en hel del planering och mot slutet också stress låg bakom, men med hjälp av vänner och familj blev det hur bra som helst. Lite overkligt att vara gift nu, men det är faktiskt en extra ring på fingret, som glimmar lite extra, så det verkar ha hänt.

RSS 2.0