Sparande i kristider

En av alla försäljartyper som dykt på mig på stan på senare tid var Ikanobanken som ville att jag skulle månadsspara där. Inledningsrepliken var:  - Har du börjat månadsspara än?. Som om det var ett krav.

En av argumenten var sedan:  - Det kostar dig ingenting! Nej, tacka för det, om jag ska låna ut pengar till en bank så hoppas jag att jag inte ska behöva betala för det.

Sen kom en liten anspelning på krisen, dels att de inte hade sänkt sina räntor när andra gjort det - Eftersom det finns så mycket pengar i Kamradkoncernen. För min del kändes det tyvärr inte som ett lockande argument, även om det troligen borgar för säkerheten i banken, jämfört med en del andra kanske.

Jag lyckades dock ta mig därifrån utan att ha något påskrivet. Jag ser det som en träningssak att klara av att säga nej då och då också.

Födelseannons för VidarDen 27 oktober föddes Vidar, 1,5 timme före storebrors 2-årsdag. Vidar var 52 cm lång och vägde 3510 gram. Nu när han blivit nästan en månad har han passerat 4-kilosgränsen.

RSS 2.0