Ansiktsboken

Jag gick med i Facebook för ett bra tag sen (fast var inte en av de första, var lite misstänktsam när jag fick de första inbjudningarna, att det var nåt jobbigt spam, eller nåt nätverk som jag ändå inte skulle använda). Fram till att jag blev föräldraledig använde jag det dock ytterst sparsamt, men tyckte ändå det var lite kul att hitta nån gammal klasskompis som jag inte haft kontakt med, både från högstadie- och gymnasietiden.

Nu är jag dock helt fast. Om dagarna står den bärbara datorn gärna påslagen, lagom otillgänglig för 2-åringen uppe på TV-skåpet, och lite då och då tittar jag efter på vad som har hänt i bekantskapskretsen. Det blir som ett sätt att ha en vuxenkontakt, även om den inte är live, och så är det ju rätt kul att få en liten inblick i vad folk har för sig. Och få lite bilder på små kusinbarn eller andra som man inte träffar så ofta.

Internet kritiseras ju ibland för att skapa avstånd och artificiella kontakter istället för riktig samvaro, men jag tror ändå att det inte är så att vi umgås mindre nu på det hela taget. I alla fall inte om man jämför tiden strax före Internet. Många ungdomar gick nog hem efter skolan, o att de nu har elektronisk kontakt med vänner över hela Sverige eller världen på kvällen har nog snarast ökat deras sociala liv.

För min del är det absolut en utökning i hur mycket kontakt jag har med många som jag annars kanske träffat nån gång om året. Nu får vi en inblick i varandras liv, och kan skicka en hälsning utan att det kräver varken någon ansträngning, eller någon avsättning av tid, något som ibland gör att jag inte lyfter telefonluren. Jag vet att jag ändå inte hinner prata så länge, och då ringer jag kanske inte alls. Eller så räknar jag med att folk inte är hemma, och då vill jag inte ringa på en mobil och störa i vad de nu har för sig. Men en hälsning på Facebook, det hinner man alltid med.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Precis!Min erfarenhet är snarare att folk träffas mer i verkliga livet om de också hänger på nätet i olika sammanhang.

2009-01-25 @ 09:23:33
URL: http://www.pierreandersson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0