Vart tog mamman vägen?

Det här med att en ung kvinna ska gifta sig om ett tag är tydligen värt alla möjliga artiklar, även i de stora dagstidningarna. Jag tror det var 3-4 helsidesuppslag dagen efter förkunnandet om förlovningen med stort F. Gudrun Schyman skrev en av de bättre feministbreven om saken, där hon bland annat tog upp det absurda i att en kvinna idag ska behöva få både sin fars, och regeringens, tillstånd för sitt giftermål.

Det senaste i raden av absurditeter var i DN idag. Tydligen har riksarkivet rotat i fästmannens släkt, för att se om det dyker upp något fuffens där. (Undrar om man går lika grundligt tillväga när vi väljer våra högsta politiska företrädare...). Det sjuka i det sjuka är att man helt har utraderat hans moders släkt. Och DN rapporterar om det som om det inte vore något anmärkningsvärt överhuvudtaget. "Man har valt att fokusera på hans farfar." Jaja, för om han skulle fått med sig några dåliga gener så har tydligen inte moderslinjen någon betydelse. Så lätt försvann den kvinna som fött honom till världen, och hela hennes släkt. Ja, det är 2009, men ibland är det lätt att tro att vi hamnat i någon sci-fi rulle och rest några hundra år bakåt.  

Kommentarer
Postat av: job

Absurditeten kulminerar när man betänker det faktum att vi överhuvudtaget har ett grundlagsfäst kungahus.Ett annat perspektiv kan ju vara - jag vet inte, jag har inte läst något som har med förlovningen med stor F att göra - att det mest är män som uttalar sig? Kungen, statsministern, Westlings pappa... Jag gissar bara, men jag har en känsla av att Silvia inte sagt något mer än någonting symboliskt? (Fast i just Silvias fall kan det ju bero på att hon inte gör sig så bra som fosterlandsföreträdare i media eftersom hon fortfarande bryter på tyska...)Ack, ack, spekulationer. <a href="http://sv.wikipedia.org/wiki/Nikolaj_II">Det finns en permanent lösning</a>...

2009-03-08 @ 16:25:27
URL: http://luftslott.org/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0