Jag utmanar utmanarrätten

Just nu pågår en diskussion kring utmaningen av ett privat företag som vill ta över en bunt kommunala förskolor i centrala Uppsala. Man kan bland annat läsa om det på UNT.se http://www2.unt.se/avd/1%2C1826%2CMC%3D77-AV_ID%3D959277%2C00.html?

Jag bifogar min kommentar på artikeln här. Jag tycker det är helt galet med den ideologiska hållningen att allt somn inte är kommunalt och statligt automatiskt är bättre. Och inte heller tycker jag det är så lockande med vinstdrivande verksamhet för sånt som alla har behov av, typ barnomsorg, skola och vård. Att tjäna pengar på att barn har skolplikt och på att folk blir sjuka känns bara för cyniskt. Och det märks ju också vilka patienter företagen väljer. Både i var de etablerar sig och hur man lägger upp jobbet. Hörde häromdagen om en av mina elever som nekades läkartid för sin onda axel eftersom de hade fullt upp med vaccineringar. Det är väl mer lönsamt det förstås.


kommunens invånare vill ha kommunala förskolor
Jag utgår ifrån att tanken med utmanarrätten är att alliansen menar att kommunen inte ska driva verksamheter alls,utan bara se till att de finns tillgängliga. Men samtidigt är det väl kommunens uppgift att genomföra det som invånarna efterfrågar. Idag finns en hel del kommunala förskolor, och många av dem fungerar alldeles utmärkt. Det finns också många föräldrar som gärna har sina barn i just kommunala förskolor, eller åtminstone i förskolor utan vinstintresse. Vore det inte bra om politikerna lyssnade på dessa, och ägnade sig åt att lösa problem, istället för att skapa merarbete och onödiga kostnader kring en populär och väl fungerande verksamhet.
Av: Lisa Skiöld

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0