polishundar och garantihyror

Idag är jag heldagspolitiker, eller snarare heldagochhelkväll. Under dagen har jag varit på Polisstyrelse för Uppsala län och nu under kvällen sitter jag på kommunfullmäktige.

Oftast är Polisstyrelseuppdraget ett lättviktsuppdrag på det viset att det är få handlingar och få svåra beslut, men däremot många intressanta föredragningar och stor möjlighet att ställa frågor och få önskad information. Vid vissa tillfällen, t ex när föredragningen handlar om sexuella övergrepp på barn eller våld i nära relation så känns det dock inte på något vis lättsamt.

Idag var det mer lustbetonad föredragning på eftermiddagen - då visade polisens hundförarare upp sin verksamhet och vi fick dels höra om allt fantastiskt som dessa hundar kan göra och bidra till lösningar av brott och räddande av människor, och dels fick vi också se en liten föreställning med en hund som jagade rätt på en spelad brottsling, och när hundarna letade upp dels narkotika och dels likvätska.

Både fullmäktigeuppdraget och mitt uppdrag i barn- och ungdomsnämnden innehåller betydligt mer handlingar och bredd på frågor - som inte alls alltid är så lätta att ta ställning till.

Nyss pågick en väldigt förvirrad debatt om vilken nämnd som ska ha ett längre ansvar för nyproducerad lokal. Som tur är var i alla fall alla överens om att huvuddragen i förslaget var bra - och jag tror att det kommer att bli betydliga förbättringar jämfört med hur det fungerar nu. Idag har fastighetsnämnden dragit sig för att genomföra uppdrag kring renoveringar eller nybyggnationer trots att de har fått det som uppdrag från olika uppdragsnämnder. I det nya förslaget står den gemensamma kommunbudgeten istället för 90 % av stora nybyggnation/omfattande renovering och det gör förhoppningsvis att fastighetsnämnden vågar ge sig in i dessa med gott mod. Det verkar också bli mindre risk för att t ex en nyrenoverad skola drabbas direkt av hyreshöjningar som påverkar verksamheten.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0