utveckla och förbättra

Nu har jag snart hunnit testa alla de grupper jag fått förtroende att vara en del av. Polisstyrelse (sen ett drygt år tillbaka), kommunfullmäktige, Barn- och ungdomsnämnd med tillhörande individutskott och arbetsutskott.

Än så länge känns det som rätt val att lägga tid och engagemang på politik. Jag lär mig massor, och känner att jag har saker att tillföra. Och inte minst är det roligt, vilket nog är en förutsättning för att jag ska orka. Och att jag blir så där lagom arg så att jag vill förändra.

Och så inser jag att jag ju i politiken får hålla på med just de bitar som jag tycker är roligast, förutom kanske att få se människor utvecklas - nämligen organisationsutveckling. Det är ju liksom det det handlar om till stor del. Sen finns det ju en hel del partipolitiska vägval att argumentera kring, men en hel del är ju inte blockpolitiskt. Det är därför det känns lite trist att det ändå blir det av förslag som läggs. Att motståndarsidan per automatik måste rösta nej, bara för att det är "de andra" som lägger förslaget.

Jag tror vi har tillräckligt med frågor där vi tycker olika, för att en levande debatt ändå ska finnas kvar, utan att man måste låtsas att ett förslag är dåligt bara för att nån annan har lagt det.

Just nu ligger bollen hos den nuvarande majoriteten att våga ta första steget, men efter nästa val är det upp till oss att visa att vi också kan våga lyssna på oppositionen.

RSS 2.0